Вписване в сайтаЛице, обем

Петък, 07 Октомври 2011 04:23

правоъгълен отвор - полуокръжност

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

Нашият стар познат Иван бърза за училище. Тръгва да пресича пътя и е то ти беля - канализационната шахта. Някой през нощта взел металния капак и Иван е с навехнат крак. Ядосал се нашият герой, но решил проблема да оправи, та друг да не пострада.
Звъни във фирмата производител и въпроси задава. Служителката започнала да обяснява, че: специфичното тегло на желязото е 7.8 тона за кубичен метър, че капакът е квадрат, като дебелината му е 10% от дължината, отворите L1 са с дължина 75% от дължината на капака, а широчина им е 2 пъти по-голяма от разстоянието между отворите - ивицата метал.
Крайните и средни ивици метал са с равна дебелина. Отворите са 3 и всеки е правоъгълен, а 2-та им края са полуокръжност. За съжаление Иван нищо не разбрал. А Вие се сещате нали?
Да се състави програма (C++), чрез която по въведена дължина на капака - естествено число от интервала [25..40] в сантиметри извежда теглото на капака.
Пример: Вход 30 Изход: 15.600242 кг

За да видите решението на задачата, изпратете SMS с текст zadachi на номер 1092 - цената е 2.40 лв с ДДС. Получения код въведете в полето SMS код на страницата със задачата, чието решение искате да видите.

Кодът може да се ползва еднократно, но важи за решенията на всички задачи от дадената категория.

Използването на сайта предполага съгласие и съобразяване с условията за ползване.

Прочетена 683 пъти